JOM JALAN2 CARI MAKAN

Hari Rabu, lepas dateline, perut mesti berkeroncong habis. Hari Rabu, hari aku dan hubby berdating sampai lewat malam. Jalan2, makan2, sekitar Shah Alam. Ala... bukan selalu dapat macam ni. Sesekali nak manja2 selepas penat bekerja.
Setiap kali makan di food court belakang UNISEL, mesti saya terpandang signbord ini. MEE UDANG... mmm... mcm sedap. Nak cuba la... tapi waktu siang kedai ni tutup. So, bila siang aku dengan kekawan opis makan nasi kukus kat sini. Wajib... sebulan mesti dua tiga kali kami ke sini. Selain nasi kukusnya yg sedap, nasi Arabnya juga sedap. 
Hari tu, aku nekad nak makan di situ. Mahal pun mahal la (sesekali apa salahnya). Sampai di situ, oh penuh, tak ada tempat kosong. Pergi kedai sebelah...mmmm MEE KETAM... "Best jugak ni. Try nak yang," kataku pada hubby.
Bila hubby mengangguk, aku apa lagi, terus tarik tangan dia masuk. Kedai dia comel aje, meja2 dia pun comel jugak. Kat dinding kedai terlekat tentang catatan kejayaan kedai ni. Oh, dah terkenal rupa2nya. Hehehehe... aku je yg tak tau.

Pekerjanya semua budak2 muda. Seronok tengok. Nak berjaya tak semestinya kerja makan gaji mcm aku. Atas meja, elok terletak nasi lemak yg dah siap berbungkus. Mcm best aje, nak cubalah. Mmmm best.
Kami order Mee Kari Ketam Nipah satu, tapi ketamnya dua. Mcm biasa hubby tak nak makan. Dia selalu jd tukang kacau makanan aku. 
Ketam kena pilih dan timbang. Mak aiii... tak sabar rasanya nak makan. Harga aku tolak tepi.
15 minit makanan sampai, mak aiii... sedapnya. Hubby, dia yg mula2 rasa. Tengok, kata tak nak, tapi dia dulu yang makan.
Aku baca doa dan mmmm... best2 mmg best. Tp sbb mee kari bkn makanan kegemaran aku, so aku makan ketam ajelah dan hubby... hehehehe aku suruh dia makan mee..

This entry was posted on Thursday, 4 October 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “JOM JALAN2 CARI MAKAN”